Какво е да си Web Developer?

Има главно два вида уеб девелопъри – front end и back end. Първите се занимават повече с визията на един уеб сайт, докато вторите се занимават с невидимите неща за обикновените потребители като бази данни. Аз се занимавам с Web Development от 2 години, а в момента съм студент със специалност Компютърни науки и стажант в Trainsoft. Занимавал съм се както с front end, така и с back end. Писал съм на езици като HTML, CSS, Javascript, PHP, MySQL, C++ и съм работил с библиотеки като jQuery и Bootstrap. Може все още да нямам голям професионален опит в програмирането като цяло, но от достатъчно време съм се занимавал с това за да мога да споделя един реалистичен поглед в професията.

Едно от най-oчевидните неща, е че един уеб девелопър прекарва много часове пред компютър или лаптоп. Наистина професията не е толкова физически изтощаваща както някои други, но не трябва да се подценява, все пак човек седи с часове на един стол и често се схваща, а след години работа могат да се появят и чести болки в кръста. Повечето от времето се прекарва в измисляне на това, как е най-добре да се подходи при писането на код и как ще е най-полезно за уеб сайта, който се създава. Противно на голяма част от общоприетите вярвания един програмист не знае абсолютно всичко свързано с информационните технологии, затова често се налага да се търси в интернет решението на някой проблем в кода при случай, че той не работи както трябва. Всичко останало е писане на код, то не заема толкова време, ако си планирал добре това, което ще правиш.

Ако искате да станете уеб девелопър може да се научите и сами вкъщи, но много работодатели изискват сертификати за професията. Има различни видове курсове, било то онлайн или на живо, а нашата фирма TrainSoft предлага и от двата вида на различни езици за програмиране. Може да научите повече за тях като натиснете страницата на менюто на име “Курсове” или отидете в официалния сайт на TrainSoft – http://trainsoftbg.com/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s